Sastojci
360 gr. keksa Petit beaure (40 kom.)
1 dcl. mleka
1 čep ruma
malo prezla
Za kremu:
2 kesice pudinga
7 dcl. mleka
2 kašike šećera
250 gr. maslaca ili margarina
250 gr. šećera u prahu
2 kašike šlaga
100 gr. mlevenog plazma keksa
1 kašika kakao praha
1 vanilin šećer
2 dcl. vrelog mleka
Za premaz:
250 ml. toping baze ili slatke pavlake
Priprema:
Mlevenom plazma keksu dodajte 1 kašiku kakao praha i 1 kesicu vanilin šećer.
Dobro izmešajte da kakao prah i vanilin šećer budu ravnomerno raspoređeni.
Mleko (2 dcl.) stavite u manju posudu, te pustite da provri.
Vrelo mleko prelijte preko smese plazma keksa, vanilin šećera i kakao praha i izmešajte.
Pustite da se smesa ohladi.
Toping bazu ili slatku pavlaku umutite mikserom.
Dve kesice praška za puding pomešajte sa 2 kašike kristal šećera i 1 dcl. hladnog mleka.
Zagrejte 6 dcl. mleka i skuvajte puding.
Kada je puding gotov, pokrijte ga da se ne stvori korica i ostavite da se potpuno ohladi.
Mikserom penasto umutite 250 gr. maslaca ili margarina sa 250 gr. šećera u prahu, dodajte ohlađeni puding i dobro mikserom izmešajte.
Umućenoj masi dodajte 2 kašike umućenog šlaga ili toping baze i varjačom lagano izmešajte.
Podelite ovu masu na dva dela.
U jedan deo kreme se ne dodaje ništa a u drugi deo mikserom umutite ohlađenu smesu od plazma keksa.
Kremu od pudinga podelite na 3 dela, a kremu sa plazma keksom na 4 dela
Slaganje torte:
Pomešajte 1 dcl. mleka sa 1 čepom ruma.
Tacnu na kojoj će te slagati keks tortu pospite sa malo prezla da se keks ne bi lepio na tacnu.
10 keksa umočite u mleko sa rumom i ređajte u dva reda (po 5 u svakom redu) jedan do drugog na tanjir za tortu tako da dobijete koru-podlogu.
Zatim keks premažite četvrtinom kreme sa plazma keksom, pa preko toga fil od pudinga.
Na to ide drugi red natopljenog kesksa, krema sa plazma keksom pa fil od pudinga.
Zatim treći red natopljenog kesksa, krema sa plazmom pa fil od pudinga. Preostalih 10 kom. keksa umočite u mleko sa rumom i ređajte preko fila od pudinga, te premažite kremom sa plazma keksom i premažite umućenim šlagom.
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne bar 2 sata pre služenja.
Napomene: Ja sam koristila puding sa ukusom banane, a može se raditi sa pudingom drugih ukusa.
Umesto Petit beaure možete koristiti i druge vrste kockastih keksi npr. Avala posni keks.
Nema komentara:
Objavi komentar