SASTOJCI:
fil
orasi 300g
šećer 300g
posna čokolada 300g
kora
šećer300g
belo vino 4dl
ulje 2dl
limunov sok 1kom
vanilin secer 1kom
orasi 10sk
oštro brašno 8sk
prašak za pecivo 1kom
PRIPREMA:
1.Za pripremu kora za
2.Umutite
300g šećera, 2dl ulja, 4dl belog vina i sok od jednog limuna. Smesa
treba da dobije belu boju. U penastu smesu dodajte 8 kašika oštrog
brašna, prašak za pecivo i 10 kašika mlevenih oraha.
3.Smesu
za kore, za posnu tortu sa orasima i čokoladom, podelite na tri jednaka
dela. Naspite svaki deo smese u podmazane tepsije i pecite odvojeno 3
kore.
4.Pripremite
fil za posnu tortu sa orasima i čokoladom: 300g šećera naspite u šerpu,
dospite malo vode, promešajte i stavite na ringlu da malo kuva dok se
šećer ne ušpinuje i dobijete šećerni širup. Dodajte 300g mlevenih oraha i
300g grubo usitnjene posne čokolade. Mešajte dok se smesa ne izjednači i
ostavite da se fil prohladi.
5.Svaku
koru premažite filom i složite tortu (pazite da se fil ne ohladi
previše da bi ga lakše naneli, ako treba malo ga zagrejte), a zatim celu
tortu bogato premažite preostalim filom. Ukrasite tortu seckanim
orasima i suvim voćem.
iscedite sok iz jednog limuna, a orase sameljite.
Nema komentara:
Objavi komentar