Translate

četvrtak, 3. studenoga 2016.

Posna TORTA sa orasima i čokoladom - RECEPT

SASTOJCI:

fil
orasi                       300g
šećer                      300g
posna čokolada      300g 
kora
šećer300g
belo vino               4dl
ulje                        2dl
limunov sok           1kom
vanilin  secer          1kom
orasi                      10sk
oštro brašno           8sk
prašak za pecivo    1kom


PRIPREMA:
1.Za pripremu kora za

2.Umutite 300g šećera, 2dl ulja, 4dl belog vina i sok od jednog limuna. Smesa treba da dobije belu boju. U penastu smesu dodajte 8 kašika oštrog brašna, prašak za pecivo i 10 kašika mlevenih oraha.

3.Smesu za kore, za posnu tortu sa orasima i čokoladom, podelite na tri jednaka dela. Naspite svaki deo smese u podmazane tepsije i pecite odvojeno 3 kore.

4.Pripremite fil za posnu tortu sa orasima i čokoladom: 300g šećera naspite u šerpu, dospite malo vode, promešajte i stavite na ringlu da malo kuva dok se šećer ne ušpinuje i dobijete šećerni širup. Dodajte 300g mlevenih oraha i 300g grubo usitnjene posne čokolade. Mešajte dok se smesa ne izjednači i ostavite da se fil prohladi.

5.Svaku koru premažite filom i složite tortu (pazite da se fil ne ohladi previše da bi ga lakše naneli, ako treba malo ga zagrejte), a zatim celu tortu bogato premažite preostalim filom. Ukrasite tortu seckanim orasima i suvim voćem.
iscedite sok iz jednog limuna, a orase sameljite.

Nema komentara:

Objavi komentar