Sastojci:
Sirna krema:
400g svježeg sira/skuta,riccotta i sl.
1 jaje
50g Šećera ( kristal)
1 Bourbon vanilija šećer
3žlice vrhnja za kuhanje
Biskvitna smejsa:
3 jaja
3 pune žlice Pšenično glatko brašno Podravka
1/2žličice Prašak za pecivo Docela
2žlice brandy/rum/mlijeko
1 velika šaka cornfleksa
Ostalo.
2-3 žlice đema po ukusu
200g kiselog vrhnja/vrhnje za šlag
šećer u prahu Dolcela
Priprema:
1.U
zdjelu stavimo sve sastojke za sirnu kremu ,dobro promiješate da se sve
spoji .Pripremite lim za pečenje odpriike 30x25cm,na njega stavite
papir za pečenje kojega možete lagano nauljite/samo malo.Stavite smjesu
za sirnu kremu,raširite je i zagladite . Zagrijete pećnicu na 180C.
Napravite biskvitnu smjesu : Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Žumanjke
izradite sa šećerom da budu pjenasta i da se šećer otopi .Pomiješate
brašno sa pecivnim praškom pa dodate u jaja,dodate brandy /mlijeko ,sve
dobro promiješate .Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg uz prstohvat soli
.Postepeno, lagano miješajući žlicom umiješate bjelanjak u smjesu od
jaja i brašna /ne smijete jako da ne bi izašao zrak inače će vam tijesto
biti žilavo/na kraju dodate šaku confleksa ,promiješate.
2.Premažete
smjesu biskvita preko sirne kreme,zagladite .Pecite u zagrijanoj
pećnici 20min. Izvadite rolat.Kuhinjsku krpu/možete i drugi papir za
pečenje/ prospite šećerom u prahu pa na nju prebacite rolat tako da
biskvitna smjesa/gornji dio/ bude na krpi .Ogulite papir za pečenje.
3.Premažete
još mlaki rolat sa par žlica đema po želji .Zarolate rolat u roladu
.Stavite u frižider da se stisne nekih sat vremena.
4.Izvadite
rolat ,premažete ga kiselim vrhnje/200ml ,20%//ako volite možete i
tučenim slatkim vrhnje ,prospite je lagano zdrobljenim
cornfleksom.Pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar