Translate

četvrtak, 3. studenoga 2016.

Spužvasta rolada od sira i confleksa - RECEPT

 Sastojci:

    Sirna krema:
  400g svježeg sira/skuta,riccotta i sl.
    1 jaje
    50g Šećera ( kristal)
    1 Bourbon vanilija šećer
    3žlice vrhnja za kuhanje

  
 Biskvitna smejsa:
    3 jaja
    3 pune žlice Pšenično glatko brašno Podravka
    1/2žličice Prašak za pecivo Docela
    2žlice brandy/rum/mlijeko
    1 velika šaka cornfleksa

    Ostalo.
    2-3 žlice đema po ukusu
    200g kiselog vrhnja/vrhnje za šlag
    šećer u prahu Dolcela



 Priprema:

   
1.U zdjelu stavimo sve sastojke za sirnu kremu ,dobro promiješate da se sve spoji .Pripremite lim za pečenje odpriike 30x25cm,na njega stavite papir za pečenje kojega možete lagano nauljite/samo malo.Stavite smjesu za sirnu kremu,raširite je i zagladite . Zagrijete pećnicu na 180C. Napravite biskvitnu smjesu : Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Žumanjke izradite sa šećerom da budu pjenasta i da se šećer otopi .Pomiješate brašno sa pecivnim praškom pa dodate u jaja,dodate brandy /mlijeko  ,sve dobro promiješate .Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg uz prstohvat soli .Postepeno, lagano miješajući žlicom umiješate bjelanjak u smjesu od jaja i brašna /ne smijete jako da ne bi izašao zrak inače će vam tijesto biti žilavo/na kraju dodate šaku confleksa ,promiješate.
   



2.Premažete smjesu biskvita preko sirne kreme,zagladite .Pecite u zagrijanoj pećnici 20min. Izvadite rolat.Kuhinjsku krpu/možete i drugi papir za pečenje/ prospite šećerom u prahu pa na nju prebacite rolat tako da biskvitna smjesa/gornji dio/ bude na krpi .Ogulite papir za pečenje.
   



3.Premažete još mlaki rolat sa par žlica đema po želji .Zarolate rolat u roladu .Stavite u frižider da se stisne nekih sat vremena.
   




4.Izvadite rolat ,premažete ga kiselim vrhnje/200ml ,20%//ako volite možete i tučenim slatkim vrhnje ,prospite je lagano zdrobljenim cornfleksom.Pospite šećerom u prahu.


Nema komentara:

Objavi komentar