Translate

petak, 11. studenoga 2016.

Mini čokoladna bomba - RECEPT

Sastojci
Za 8 osoba:


12 dag čokolade s većim postotkom kakaa
12 dag maslaca
12 dag šećera
3 jaja
6 dag mljevenih prženih lješnjaka
12 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
naribana korica 1/2 naranče
280 g čokolade s većim postotkom kakaa

2 dcl slatkog vrhnja
Dekoracija:
usitnjeni prženi lješnjaci
ribana čokolada
ušećerene kriške naranče


Priprema

1.Na laganoj vatri rastopite čokoladu, maslac i šećer i premjestite u posudu za miksanje, te pustite da se rashladi.

2.Dodajte naribanu koricu pola naranče, umiješajte mljevene pržene lješnjake i 3 žutanjka.

3.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i ručno umiješajte istučeni snijeg od bjelanjaka.

4.Smjesu istresite u kalup promjera 20cm obložen pek papirom sa svih strana i pecite na 180°C oko 20-25 minuta (provjerite čačkalicom).

5.280g čokolade rastopite s 1 dcl slatkog vrhnja, te u gotovu smjesu umiješajte ostatak slatkog vrhnja i ribanu koricu pola naranče, te ostavite sa strane da se hladi (kad se ohladi, smjesa će biti poput čokoladnog namaza).

6.Biskvit izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi na žici, te, kad se ohladi, prerežite po pola da dobijete dvije kore.

7.Polovicom čokoladne smjese premažite donju koru, poklopite gornjom, te ostatkom čokoladne smjese premažite tortu i dekorirajte je po želji.


Nema komentara:

Objavi komentar