Translate

četvrtak, 3. studenoga 2016.

Punjena piletina u lisnatom tjestu - RECEPT

 Sastojci 4 osobe

    Potrebno:

    2 pileca bijela mesa
    500 gr lisnatog tjesta
    300 gr sampinjona
    1 poriluk
    2 dcl kisele pavlake
    1/2 dcl bijelog vina
    1 kasika senfa
    2 zumanca
    1/2 dcl ulja
    1/2 veze persuna
    vegeta
    curry
    papar


 Priprema

   
1.Odvojite poptrebne namirnice


   
2.Bijelo meso presjeci na pola
   
3.pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio dzep za punjenje.
   
4.Sampinjone isjeci na listove, a por na kolutove te poprziti na malo ulja i zaciniti po ukusu.
   
5.Dinstanim sampinjonima i porom napuniti unutrasnjost bijelog mesa pa pricvrstiti cackalicom.
   
6.Punjenu piletinu zaciniti karijem i vegetom pa poprziti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni.

7.Iz przene piletine izvaditi cackalice pa je ostaviti da se ohladi.
   
8.Lisnato tjesto razvuci oklagijom na debljinu od dva milimetra i podjeliti na 4 dijela.
   
9.U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso vidi sliku .


   
10.Lisnato tjesto premazati umucenim zumancima



   
11.pa staviti u nauljenu tepsiju i peci dok ne porumeni.
   
12.Posebno sjediniti pavlaku, bijelo vino i senf pa zaciniti po ukusu.
   
13.Pripremljenim umakom preliti peceno lisnato tjesto.
   
14.Zasjecite da proviri ukusno i mirisno punjenje.





Posluživanje
Posluziti toplo ili hladno kao glavno jelo uz sezonsku salatu.




Nema komentara:

Objavi komentar