4 jaja
400 gr. secera
2 soljice jake crne kafe ukupno 2 deci
1 margarin
1oo gr. cokolade za kvanje
1 pakovanje oblatni
Priprema
1.Sjediniti cela jaja ,kristal secer i skuvanu ohladjenu kafiu bez taloga.
2.Staviti na sporet da se kuva, na srednjoj temperaturi i stalno mesati sa ravnom varjacom.
3.Kad baci kljuc fil ce biti brzo skuvan malo se zgusne.
Ovako izgleda skuvan fil.Kuvani fil dobro ohladiti.
4.Otopiti cokoladu i sjediniti je sa izradjenim margarinom.Koristila sam dijamant srebrni margarin.
Ohladjen kuvan fil dodati margarinu i cokoladi mi dobro izmiksati.Fil je gotov.
5.Podeliti fil na 4 dela.
6.Filovati prvu drugu trecu cetvrtu koru na rapavu stranu a petu prevrnuti da rapava bude unutra.
7.Oblatna je gotova .Ptitisnuti je sa tacnom i po tacni stavi malo tereta.Dobro ohladiti i seci.
Posluživanje
Pogodna je i da se zamrzne i moze se odma jesti kad se izvadi.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar