Translate

petak, 4. studenoga 2016.

SAVRŠENA TORTA OD MALINA - RECEPT

 Sastojci:

   
Za biskvit:
    6 jaja
    50 g šećera
    60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
    ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
    20 g Gussnela Dolcela
    20 g maslaca
    malo soli


   
Za kremu:
    500 ml slatkog vrhnja
    250 ml jogurta
    2-3 žlice Džema malina Podravka
    2 žlice šećera u prahu
    15 g želatine

   

Za ukrašavanje:
    300 g svježih malina
    1 Preljev za torte Dolcela



 Priprema

   
1.Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
   
2.Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.


   
3.Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
   
4.Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
   
 
5.Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
   
6.Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
   
7.Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.



Posluživanje

Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.





Nema komentara:

Objavi komentar