Sastojci 6 osoba:
Testo za kroasane
600 g brašna
1 kvasac
1 jaje
2 vanilin šećera
1 šoljica ulja
300 ml mleka
hladnog margarin
Čoko krema
200 ml mleka ( ili 100 ml mleka, 100 ml likera od čokolade ili ruma )
150 g tamne čokolade
100 g šećera
4 kaš. gustina
1 kaš. kakaoa
Ostalo
žumance
slatka pavlaka
Priprema
1.Mleko i čokoladu staviti da provri.
2.Gustin, kakao i šećer razmutiti sa malo mleka.
3.Dodati provrelom mleku i mešati dok se ne zgusne.
4.Ostaviti kremu da se ohladi.
5.Od svih sastojaka, sem margarina umesiti testo. Ostaviti da stoji 10 min.
6.Testo podeliti na 4 dela. Tri dela malo razviti i premazati margarinom, pa staviti jedan na drugi.
7.Četvrti deo razviti i staviti odozgo.
8.Dobijeno testo razviti u pravougaonik.
9.Podeliti pravougaonik po dužini na 3 uža i seći trokutove.
10.Trokutove filovati sa jednom kaš. čoko kreme i uvijati u kroasane.
11.Premazati mešavinom žumane i slatke pavlake i ostaviti u tepsiji da nadolaze 30 min.
12.Peći na 200 C, 10 min., potom smanjiti temperaturu na 150 C i peći dok ne porumene ( dodatnih 20-30 min. )
Nema komentara:
Objavi komentar