Za Panna Cottu
5 dl slatkog vrhnja
1 bočica arome vanilije
1 vrećica želatine u prahu
2 žličice šećera u prahu
Za umak
1 dl vode
20 dkg jagoda (mogu i maline)
5 dag šrćera u prahu
Priprema
1.Želatinu natopiti u vodi i pustiti da nabubri.
2.U posudu uliti vrhnje, aromu vanilije i šećer u prahu.
3.Sve dobro promiješati i pustiti da zavrije.
4.Dodati želatinu i miješati dok se ne rastopi.
5.Smjesom puniti kalupiće prethodno navlažene hladnom vodom i pustiti da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku.
6.Dok se Panna cotta hladi napraviti umak.
7.Na malo vode rastopiti šećer u prahu i pustiti da zavrije, dodati jagode.
8.Pustiti da prokuha i da se poveže.
Posluživanje
Na tanjur kao podlohu staviti umak od jagoda i na njega staviti Panna cottu, a po želji možete umak preliti po Panna cotti.
Nema komentara:
Objavi komentar