Translate

nedjelja, 27. studenoga 2016.

TARABA TORTA - RECEPT

Sastojci

10 jaja
250g cokolade za kuvanje
250g putera ili margarina
1 veca kutija plazme keks ili piskote
rum malo po zelji
mleko za natapanje keksa
4-5 crem slaga ili
0,5l slatke pavlake
3oog secera u prahu

Priprema

1.Umutiti jaja sa secerom i kuvati  ih na pari.Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.Dodati ruma po zelji.Kad se krem ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.

 
Plazmu ili piskote potapati u mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.


Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.


Posluživanje
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci.Tortu  ukrasiti po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar