Translate

nedjelja, 13. studenoga 2016.

Šiš ĆEVAP - RECEPT

Sastojci

1 kg junetine
3 crvene paprike
2 glavice luka
2 mrkve
sol
vegeta
biber
2 male kasike crvene paprike
nekoliko kasika ulja
1 konzerva paradaiz pirea (konzerva 300 g)
1 solja vode
oko 15 stapica za raznjice


Priprema

1.Stapice za raznjice nakiseliti u vodu dok se ne pripreme sastojci za siseve.

2.Meso izrezati na kocke zeljene velicine.
Isto uraditi sa paprikama.Luk izrezati na cetvrt pa od svake cetvrti odvojiti 2-3 sloja,mozete stavljati i vise luka ali ja obicno radim ovako.
Mrkve izrezati na kolutove i staviti na stranu.

3.Mesu dodati sol,vegetu i biber i sve pomijesati.

4.Na svaki stapic staviti komad mesa,paprike i luka dok se ne potrose svi sastojci.

5.Siseve prvo proprziti u teflonskoj tavi ili na elektricnom rostilju oko 5 minuta sa svake strane na jakoj vatri.
Slagati siseve u vecu vatrostalnu ili keramicku tepsiju.

6.Kada su sisevi isprzeni na isto ulje dodati ostatak luka,proprziti nekoliko minuta,pa dodati mrkvu izrezanu na kolutove i prziti jos nekoliko minuta.

7.Povrce staviti izmedju siseva.Posuti sa crvenom paprikom.

8.Paradaiz pire pomijesati sa jednom soljom vode,dodati malo soli i bibera i preliti preko siseva.

9.Dobro pokriti aluminijskom folijom i peci/kuhati na 210 stepeni sat i petnaest minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar