Sastojci:
Za biskvit
3 jaja
15 zlica secera
15 zlica ulja
15 zlica mlijeka
15 zlica brasna
1 prasak za pecivo
Za izradu
100 g cokolade za kuhanje
2-3 dcl mlijeka (zavisi, dodavati po malo mlijeko)
oko 150 g kokosa
1 puding, vanila ili neki drugi (skuhan na 4 dcl mlijeka, ostalo po uputstvu)
Priprema:
1.Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke po datom redosljedu.
2.Peci na 190 C dok cackalica zabodena u sredinu ne izadje cista.
3.Skuhati
na tihoj vatri, sa stalnim mjesanjem cokoladu sa mlijekom dok se sve
fino ne izjednaci. Zeljena gustina za umakanje je onako sirupasta, i to
zavisi od cokolade, kako koju cokoladu kupim, svaki put mi treba druga
kolicina mlijeka, prema tome pocnete sa 1 dcl, pa dodajete ostatak po
potrebi, da nije previse rijetko, ne zelimo bas cokoladno mlijeko :)
Isto tako ne zaboravite, ako kupite gorku cokoladu, da dodate secera u
prahu.
4.Puding skuhati po uputstvu, samo na manje mlijeka, dakle 4 dcl, i ohladiti.
5.Peceni,
ohladjeni biskvit sjeci na kocke, te ih sjeci na pola po sredini, i
puniti sa 1 velikom zlicom pudinga, svaki. Sa svih strana umakati u
ohladjenu cokoladu (moze biti i malcice mlaka), te uvaljati u kokos.
Nema komentara:
Objavi komentar