Translate

četvrtak, 11. kolovoza 2016.

Džem od višanja

Sastojci:


-1 kg odkoštenih višanja
-1 kg šećera
-1 želin


Priprema

 Višnje operite i odstranite im koštice, pa ih sameljite u blenderu . Dodajte šećer . Sve promiješajte i stavite kuhati. Miješajte kuhačom i odstranite pjenu. Kada džem prokuha nastavite kuhati 15 - tak minuta, pa umiješajte želin koji ste pripremili prema uputama na vrećici. Kuhajte još par minuta, gustoću džema isprobajte na tanjuriću. Ja obično stavim malo džema na tanjurić, te tanjurić stavim u zamrzivač ili hladnjak jer se tako brze ohladi i brze vidim gustoću džema.Vruć džem sipajte u čiste staklenke, odmah zatvorite. Kada ste napunili sve bočice staklenke prkrijte krpom i ostavite da se hlade na sobnoj temperaturi.





Nema komentara:

Objavi komentar