Translate

četvrtak, 11. kolovoza 2016.

Gusti sok od ŠLJIVA

Potrebno:

-Zrele,zdrave,sirove šljive -količina po želji..najmanje 1 kg
-šećer po ukusu
-voda

Priprema:

-Ako su šljive zaleđene nemate ih potrebu kuhati , ali ako se pravi sok od onih sirovih tek ubranih s grane,onda se trebaju staviti kuhati jedno 20ak min.Naravno prije toga se trebaju oprati i izvaditi košpice

-Količina vode treba biti odprilike dva prsta iznad nivoa šljiva
-Skuhane šljive,prohladiti i samljeti ih u blender sa sve kožicom

-Procijediti smjesu(najbolje je ako se ima veća cjediljka za čaj)
-U procijedjenu smjesu dodati šećer- po ukusu.
-Dodati i vodu u kojoj su se kuhale šljive,sve skupa promiješati..(ako je vode premalo,dodati hladne s česme..bitno je da gustina soka zadovoljava pomenuti naziv..znači 
ne smije biti puno razrieđen,u protivnom će biti bljutav,ili kao neka slatka vodica:)
-Vratiti u šerpu ,staviti na vatru  samo koliko da probije ključ.Znači ne kuhati ponovo ,nego samo da probije jedan ključ,i biće dovoljno.
-Puniti u staklene flase,ako se nema,i ako je riječ o manjoj količini onda može u onima od koka kole.
Obavezno čuvati u frizideru dok se ne popije cijela količina.Inace je vrlo kvarljiv,što je normalno s obzirom da u sebi ne sadrži nikakve konzervanse.

Nema komentara:

Objavi komentar