Translate

četvrtak, 27. listopada 2016.

Baklava od lješnjaka s narančom i medom - RECEPT

Sastojci  12 osoba

Za nadjev:
25 dag prženih Lješnjaka
15 dag oguljenih Badema
1 žlica šećera (kristal)
1 žličica Cimeta
4 kom Klinčića
Prstohvat Soli

Tijesto:
18 listova Kora za baklavu
25 dag Maslaca

Zaljev:
30 dag Šećera
15 dag Bagremova meda Podravka
2 korica naranče
2 soka od naranče
1 žlica Ružine vodice
1/2 žlice Vodice narančina cvijeta
1 štapić Cimeta
1 zvjezdica anisa
3 kom Klinčić cijeli Podravka
2.5 dl Vode



Priprema

1.Uključite pećnicu na 200°C.

2.U kuhinjskom procesoru sameljite sve sastojke za nadjev.
Otopite maslac.

3.Priredite pleh veličine 30x25 cm. Namažite ga rastopljenim maslacem i u njega složite jednu  koru, prepolovljenu na pola. Svaku namažite otopljenim maslacem.

4.Sada po kori pospite ravnomjerno nekoliko žlica nadjeva.
Slažite tako namazane kore i nadjev u 9 slojeva.

5.Završite korom. Oštrim nožem izrežite baklave u oblik dijamanta.

6.Za zaljev sve sastojke otopite na vatri i prokuhajte. Ako vam je prejak zaljev, dodajte mu još vode. Zaljev stavite sa strane i ohladite.

7.Prohlađenim i procijeđenim  zaljevom zalijte vruću baklavu. Ostavite da se potpuno ohladi.


Posluživanje
Poslužite uz čaj od metvice ili matičnjaka i dekorirajte narančom

Nema komentara:

Objavi komentar