Sastojci 12 osoba
Za nadjev:
25 dag prženih Lješnjaka
15 dag oguljenih Badema
1 žlica šećera (kristal)
1 žličica Cimeta
4 kom Klinčića
Prstohvat Soli
Tijesto:
18 listova Kora za baklavu
25 dag Maslaca
Zaljev:
30 dag Šećera
15 dag Bagremova meda Podravka
2 korica naranče
2 soka od naranče
1 žlica Ružine vodice
1/2 žlice Vodice narančina cvijeta
1 štapić Cimeta
1 zvjezdica anisa
3 kom Klinčić cijeli Podravka
2.5 dl Vode
Priprema
1.Uključite pećnicu na 200°C.
2.U kuhinjskom procesoru sameljite sve sastojke za nadjev.
Otopite maslac.
3.Priredite pleh veličine 30x25 cm. Namažite ga rastopljenim maslacem i u njega složite jednu koru, prepolovljenu na pola. Svaku namažite otopljenim maslacem.
4.Sada po kori pospite ravnomjerno nekoliko žlica nadjeva.
Slažite tako namazane kore i nadjev u 9 slojeva.
5.Završite korom. Oštrim nožem izrežite baklave u oblik dijamanta.
6.Za zaljev sve sastojke otopite na vatri i prokuhajte. Ako vam je prejak zaljev, dodajte mu još vode. Zaljev stavite sa strane i ohladite.
7.Prohlađenim i procijeđenim zaljevom zalijte vruću baklavu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Posluživanje
Poslužite uz čaj od metvice ili matičnjaka i dekorirajte narančom
Nema komentara:
Objavi komentar