Translate

subota, 22. listopada 2016.

Toto torta - RECEPT

Sastojci:

-2 pakovanja ili 500 gr “toto” keksa
-170 gr margarina
-200 gr šećera u prahu
-500 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta, hulala, whipping cream )
-200 gr krem sira
-200 gr kisele pavlake


Priprema:

1:Samleti 300 gr toto keksa i dodati mu istopljen margarin, izmešati.
Biće dosta gnjecava i mekana smesa ali tako treba, stegnuće se u frižideru i biće kao keks.

2:Uzeti obruč od torte ( ja sam merila moj u cm, 23 cm ) staviti na tacnu pa istresti smesu i utapkati rukom.

3:Staviti u frižider dok napravimo fil.

4:Umutiti slatku pavlaku, pazite da ne bude previše, nešto kao šlag kada mutite, jer ako premutite dobićete masu kao umućen margarin, takva nam ne treba :)

5:Dodati šećer u prahu, krem sir i pavlaku i opet sve zajedno umutiti, taman toliko da se sve sjedini. Ni to nemojte mutiti previše.

6:Keks koji vam je preostao sitno izlomiti i dodati prethodno umućenoj masi.

7:Sve sjediniti varjačom pa istresti preko sad već ohladjene kore.


8:Poravnati, dobro utisnuti da nam ne bi ostalo vazduha izmedju kore i obruča.

9:Ostaviti da se hladi pa dekorisati po želji.


Možete od preostalog keksa ostaviti 2 pa ga smleti i posuti odgore, isprskati topingom od čokolade ili kako želite.

Tortu služiti dobro ohladjenu.


Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar