Translate

ponedjeljak, 17. listopada 2016.

ČOKOLADNI ROLAT SA BANANAMA

Sastojci:

BISKVIT: 6 jaja
5 žlica brašna
6 žlica šećera
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
KREMA: 0,7l mlijeka
1 puding vanilija
3 žlice gustina
1 jaje
3 žlice šećera
100g čokolade za kuhanje
100g margarina
GLAZURA. 100g čokolade za kuhanje
100ml vrhnja za šlag
I JOŠ: malo mlijeka
nasjeckani bademi
2 banane


Priprema:

1.BISKVIT: Napraviti snijeg od bjelanjaka. Žumanjke izmiksati sa ostalim sastojcima te dodati pola snijega i još miksati. Drugu polovicu snijega lagano ručno umiješati.
Smjesu izliti u protvan( onaj od pečnice) prekriven pek papirom i peći 15-ak min na 200 stupnjeva.
Pečeni biskvit odvojiti od papira i zarolati u vlažnu kuhinjsku krpu.


2.KREMA: 0,5l mlijeka i šećer staviti kuhati. U preostalo mlijeko umiješati puding, gustin i jaje. Kada mlijeko prokuha dodati dio sa pudingom i mješajući kuhati dok se ne zgusne.
Maknuti s vatre i dodati čokoladu te u toplu kremu umiješati margarin.

3.GLAZURA:  Na pari otopiti čokoladu u vrhnju za šlag

4.SLAGANJE: Biskvit odrolati iz krpe, pošpricati ga mlijekom, premazati kremom te staviti banane na jedan kraj i zarolati.
Roladu tanko premazati kremom, a zatim  staviti glazuru te posipati sjeckanim bademima.

P.S. Banane namočiti u sok od limuna da ne pocrne



Nema komentara:

Objavi komentar