Translate

utorak, 18. listopada 2016.

Švedska torta od badema

Sastojci:

100 g badema narezanih na listiće
200 g mljevenih badema
4 jaja (velika)
220 g šećera
100 ml slatkog vrhnja
250 g omekšalog maslaca




Priprema:

1.Rernu uključite na 175 stupnjeva.
100 g listića badema raširite po papiru za pečenje i u rerni  malo popržite (pazite da vam ne izgori)

2.Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke sa 80 g šećera i 100 ml slatkog vrhnja stavite u šerpicu i na laganoj vatri sa žicom stalno miješajte dok se ne počne zgušnjavati . NE SMIJE provriti !

3.Kad se krema zgusnila, ohladite ju u ledenoj vodi uz neprestalno miješanje.


4.Maslac u malim komadićima mikserom umiješajte u kremu. Maslac i krema moraju biti podjednake temperature!
Kremu stavite na hladno!


5.Bjelanjke čvrsto ulupajte uz dodavanje 120 g šećera. Polako i postepeno umiješajte 200 g mljevenih badema.
Na papirom obloženoj tepsiji iz rerne od tijesta oblikujte pravokutnik , otprilike 35*25 cm.


6.Pecite oko 15 min na 175 stupnjeva.
Na papir za pečenje pospite ostatak šećera i pečeni biskvit na njega preokrenite. Skinite lagano papir i pustite da se ohladi . Prerežite na dva jednaka dijela .


7.Jednu koru premažite sa jednom trećinom kreme, stavite drugu koru i cijeli kolač premažite kremom.
Pospite preprženim listićima badema .
Dobro ohladite !




Nema komentara:

Objavi komentar