Sastojci – Brza keks torta:
- 500 g Petit beurre keksa
- 500 ml mleka + mleko za umakanje keksa
- 4 žumanceta
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike brašna
- 1 kašika maslaca
Priprema – Brza keks torta:
- korak: 500 ml mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri.
- korak: Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati).
- korak: U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući.
- korak: Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
- korak: Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa.
- korak: Po želji, Brza keks torta se može ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca, a preko izrendati čokoladu ili poređati sitno iseckano voće.
Vaša Brza keks torta je spremna.
Nema komentara:
Objavi komentar