Translate

nedjelja, 23. listopada 2016.

Brza cokoladna torta (bez upotrebe pecnice) RECEPT

Sastojci  12 osoba:
Sastojci
300 g amerettini ili neki drugi keks
160 g maslaca
600 g tamne cokolade
600 ml vrhna za slag
2 zlice secera
kakao za posipanje (dekorisane)





Priprema:

1.Uzeti kalup za tortu promjera 24 cm i obloziti ga prozirnom folijom tako da folija visi preko ruba kalupa.

2.Izmrviti keksice i pomijesati sa rastopljenim maslacem te staviti u kalup i dobro pritisnuti keks sa zlicom. Kalup zatim staviti u frizider.

3.Istopiti cokoladu na pari ili pak u mikrovalnoj.

4.Od vrhnja umutiti cvrst slag dodati dvije zlice secera i istopljenu cokoladu, sve skupa dobro izmijesati.

5.Cokoladnu masu izliti u kalup, poravnati masu i prekriti rubovima prozirne folije. Tortu staviti u frizider 4 sata da se cokoladna masda stegne.

6.Prije serviranja odstraniti foliju i potresti kakaom.

7.Ja sam se malo igrala sa fondantom pa sam je ukrasila na drugi nacin, sto i vi mozete uraditi.

Posluživanje
Rezati male komadice jer je ova torta jako silna.

Nema komentara:

Objavi komentar