Sastojci 12 osoba:
Sastojci
300 g amerettini ili neki drugi keks
160 g maslaca
600 g tamne cokolade
600 ml vrhna za slag
2 zlice secera
kakao za posipanje (dekorisane)
Priprema:
1.Uzeti kalup za tortu promjera 24 cm i obloziti ga prozirnom folijom tako da folija visi preko ruba kalupa.
2.Izmrviti keksice i pomijesati sa rastopljenim maslacem te staviti u kalup i dobro pritisnuti keks sa zlicom. Kalup zatim staviti u frizider.
3.Istopiti cokoladu na pari ili pak u mikrovalnoj.
4.Od vrhnja umutiti cvrst slag dodati dvije zlice secera i istopljenu cokoladu, sve skupa dobro izmijesati.
5.Cokoladnu masu izliti u kalup, poravnati masu i prekriti rubovima prozirne folije. Tortu staviti u frizider 4 sata da se cokoladna masda stegne.
6.Prije serviranja odstraniti foliju i potresti kakaom.
7.Ja sam se malo igrala sa fondantom pa sam je ukrasila na drugi nacin, sto i vi mozete uraditi.
Posluživanje
Rezati male komadice jer je ova torta jako silna.
Nema komentara:
Objavi komentar