Translate

srijeda, 26. listopada 2016.

Punjena PILEĆA PRSA sa fetom i limunom

Sastojci

4x200g pilećih prsa
 

Nadjev:
100g feta sira
1 limun korica
1žlica timijana/listici
1 česanj česnjaka
sol,papar
 

Umak:
2 žlice maslinovo ulje
50ml bijelo vino
100ml pilećeg temeljca
1žličica gustina
50g maslaca
1žličica timijana
sol,papar

 Priprema

1.Pripremite meso:Operite i osusite pileca prsa.Ostrim nozem naravite dzep.
 
 

2.Napravite nadjev:
U posudu stavite feta sir ,naribanu koricu limuna,sitno nasjeckani cesnjak i timijan .Sve dobro razradite vilicom.
 
 

3.Zagrijte pecnicu na 200C.
Podijelite nadjev na cetri dijela .Nadjenite piletinu .Pritisnite da se obije strane dobro zalijepe ,nece vam trebati cacakalica.Odlozite.
 
 

4.U tavi zagrijte maslinovo ulje.Na zagrijasnom ulju preprzite piletinu s obje strane da uhvati boju.
Piletun nastavite peci jos 12 min.u zagrijanoj pecnici
Izvadite piletinu stavite je u foliju da odstoji.

 

Napravite umak:
U posudu /tavu u kojoj se pekla piletina stavite na vatru dodajte vino ,pustite da vino ishlapi do pola .Ulijte temeljac u koji ste prije toga zamutili jednu zlicicu gustina .Promijesajte sve skupa dodajte timijan,posolite ,popaprite.Maknite s vatre kad se zgusne dodajte jednu zlicu maslaca ,mijesajte dok se ne otopi.

  

Posluživanje


Servirajte uz kuhano povrce ,salatu i sl.preliveno umakom.



Nema komentara:

Objavi komentar