100 ml mleka
180 g keksa petit beurre
70 g putera
3 lista želatina
100 g kisele pavlake
100 g slatke pavlake
150 g krem sira
200 g bele čokolade
3 belanaca
120 g kristal šećera
250 g malina
PRIPREMA:
Petit beure keks iszmrviti i pomešati sa otopljenim puterom. Na tacni na kojoj će biti čizkejk stavimo obruč od pleha na rasklapanje koji bi trebao da je prečnika 22 cm i tu sipamo smesu koju smo dobili od keksa i putera. Kašikom na kraju izravnamo. Ostavimo u frižider na neko vreme da se stegne.
Naredne minute dok nam se baza steže i hladi, iskoristićemo da napravimo fil. U jednu posudu stavićemo sir , slatku i kiselu pavlaku i sve to zajedno lepo umutimo, da dobijemo jednoličnu smesu. Nakon toga belu čokoladu potrebno je otopiti na pari.
Sledeći zadatak nam je da želatin potopimo u hladnu vodu na nekih 5 minuta, koliko mu je dovoljno da nabubri. Zatim mleko zagrejemo, ali moramo voditi računa da ne bude prevruće da nam se želatin ne bi razorio u njemu. Želatin dobro ocedimo i dodajemo u mleko lagano mešajući sve vreme dok se želatin ne rastvori.
Jednu polovinu mleka sa želatinom dodamo u smesu u kojoj je sir, a drugu polovinu pridružujemo otopljenoj beloj čokoladi. I jednu i drugu smesu pojedinačno promešamo dok se sve ne sjedini. Deo sa čokoladom dodajemo delu sa sirom i sve dobro promešamo da dobijemo ujednačenu smesu.
Belanca umutimo tako da dobijemo čvrsti sneg, dodajemo kašiku po kašiku šečera, sve vreme mešajući bez prestanka. Dobijeni sneg od belanaca dodajemo prethodno napravljenoj smesi od sira i čokolade i takođe dobro promešamo.
Sada dolaze na red maline. Nekoliko komada ostavićemo sa strane za dekoraciju kolača, a ostatak malina dodajemo filu.
Masa za fil je tečna i nemojte misliti da ste nešto pogrešili, jer ona takva i treba da bude. Na bazu koju smo na početku napravili od keksa sipamo fil i vratimo kolač u frižider. Tu je potrebno da se hladi i odmara narednih 24 sata.
Sutradan vam ostaje još da svoj kolač ukrasite malinama i uživate u njegovom fantastičnom ukusu.
Prijatno.!!!
Nema komentara:
Objavi komentar