Za koru:
4 jaja
50 gr. secer
100 gr. mlevenih oraha
20 gr. brasna
20 gr. kakaoa
1 kesica praska za pecivo
Preliv za koru:
200 ml. cokoladnog mleka
Za fil 1:
500 ml. mleka
2 kesice pudinga od cokolade
250 gr. prah secera
250 gr. margarina
200 gr. cokolade za kuvanje
Za fil 2:
300 gr. slaga
2 case kisele pavlake
100 gr. prah secera
300 gr. mlevene plazme
Priprema
1.umutiti sve sastojke za koru i peci ( u plehu velicine 30x35 cm) na 200 stepeni dok ne dobije zlatno zutu boju
2.vrelu koru preliti sa hladnim cokoladnim mlekom
3.fil 1 napraviti tak sto se mleko i puding skuva po uputstvu
4.kad se malo prohladi dodati penasto umucen margarin sa prah secerom
5.na kraju dodati otopljenu cokoladu
6.fil 2 napraviti od slaga koji se umuti sa malo vode, pa se doda pavlaka, prah secer i mlevena plazma i sve se to umuti rucno
7.preko kore ide fil 1 pa fil 2
8.kolac dekorisati po zelji (npr. rendana cokolada)
Nema komentara:
Objavi komentar