Sastojci – Lava torta:
150 g čokolade za kuvanje
150 g putera
3 jaja
1/2 šolje šećera
1/3 šolje brašna
Priprema – Lava torta:
korak: 1:Ugrejati rernu na 175 °C. Istopiti čokoladu i puter u posudi sa duplim dnom.
korak: 2:U drugoj posudi umutiti mikserom 3 jaja sa šećerom, u to dodati istopljenu ćokoladu i puter i na kraju brašno.
korak: 3:Smesu nasuti u četiri porculanske posude zapremine oko 250 ml koje su premazane puterom i posute brašnom.
korak: 4:Peći na 175 °C oko 12-15 minuta. Kolač se ne sme ispeći do kraja, tako da u sredini ostane tećna krema kao lava.
korak: 5:Servira se vruća torta sa sladoledom.
Napomena: Ako se kolač potpuno ispeče, bice ukusna mala torta, tako da ne mozete pogrijesiti prilikom pecenja. Servira se vruc kolac sa sladoledom.
Vaša Lava torta je spremna.
Nema komentara:
Objavi komentar