Translate

petak, 21. listopada 2016.

LAVA TORTA- Recept

Sastojci – Lava torta:
150 g čokolade za kuvanje
150 g putera
3 jaja
1/2 šolje šećera
1/3 šolje brašna


Priprema – Lava torta:

korak: 1:Ugrejati rernu na 175 °C. Istopiti čokoladu i puter u posudi sa duplim dnom.

korak: 2:U drugoj posudi umutiti mikserom 3 jaja sa šećerom, u to dodati istopljenu ćokoladu i puter i na kraju brašno.

korak: 3:Smesu nasuti u četiri porculanske posude zapremine oko 250 ml koje su premazane puterom i posute brašnom.

korak: 4:Peći na 175 °C oko 12-15 minuta. Kolač se ne sme ispeći do kraja, tako da u sredini ostane tećna krema kao lava.

korak: 5:Servira se vruća torta sa sladoledom.


Napomena: Ako se kolač potpuno ispeče, bice ukusna mala torta, tako da ne mozete pogrijesiti prilikom pecenja. Servira se vruc kolac sa sladoledom.



Vaša Lava torta je spremna.



Nema komentara:

Objavi komentar