Translate

ponedjeljak, 17. listopada 2016.

Čokoladne PRALINE

Sastojci:

200 ml slatkog vrhnja
50 g Kakaa u prahu Dolcela
2 žumanjka
120 g maslaca
100 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuhanje






Priprema:

1.Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte.

2.U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi.

3.Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

4.Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.


Posluživanje
Poslužite ih u ukrasnim papirnatim košaricama.


Savjet
Čokoladu otopite na pari.


Nema komentara:

Objavi komentar