Čokoladni kolač BEZ JAJA - RECEPT
Sastojci 4 osobe
Biskvit:
2 salice (2dcl) brasna
1,5 salice secera
1/2 salice ulja
2 kasicice kakaa
2 kasicice sode bikarbone
2 salice jogurta
1 saka mljevenog keksa ili orasa
Preljev:
100 g cokolade za kuhanje
100 g maslaca
10 kasika mlijeka
5 kasika secera
Priprema
1.U dublju zdjelu stavite brasno, dodajte sodu bikarbonu, te kakao.
2.Nakon toga dodajte jogurt, lagano mijesajuci te lagano sipajte ulje i secer
izmijesajte sve u guscu masu ( mozda ce vam masa djelovati ljepljivo
ali ne smeta)
Mozete dodati saku plazma ili nekog drugog mljevenog keksa ili
orasa, badema, ljesnjaka, kako volite.
3.Rastopiti na laganoj vatri cokoladu, maslac, mlijeko i secer.
Ja to stavim sve u rernu na laganu vatru da se samo otopi i onda
izvadim smjesu van i lagano izmijesam, te prelijem jos vruci kolac.
4.Kolac izbodite cackalicom svuda po malo, da cokolada lakse udje
u sve pore i da se upije u kolac.
Biskvit:
2 salice (2dcl) brasna
1,5 salice secera
1/2 salice ulja
2 kasicice kakaa
2 kasicice sode bikarbone
2 salice jogurta
1 saka mljevenog keksa ili orasa
Preljev:
100 g cokolade za kuhanje
100 g maslaca
10 kasika mlijeka
5 kasika secera
Priprema
1.U dublju zdjelu stavite brasno, dodajte sodu bikarbonu, te kakao.
2.Nakon toga dodajte jogurt, lagano mijesajuci te lagano sipajte ulje i secer
izmijesajte sve u guscu masu ( mozda ce vam masa djelovati ljepljivo
ali ne smeta)
Mozete dodati saku plazma ili nekog drugog mljevenog keksa ili
orasa, badema, ljesnjaka, kako volite.
3.Rastopiti na laganoj vatri cokoladu, maslac, mlijeko i secer.
Ja to stavim sve u rernu na laganu vatru da se samo otopi i onda
izvadim smjesu van i lagano izmijesam, te prelijem jos vruci kolac.
4.Kolac izbodite cackalicom svuda po malo, da cokolada lakse udje
u sve pore i da se upije u kolac.
Nema komentara:
Objavi komentar