Za biskvit:
7 žumanjaka
100 g šećera
70 ml mlijeka
70 ml ulja
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo
Za šaum:
400-500 g šećera
50 ml vode
7 bjelanjaka
Priprema
Za biskvit:
1.Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2.Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.
3.Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).
4.Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku.
Za šaum:
1.Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.
2.Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).
3.Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite na kocke i poslužite po želji uz izrezanu limetu, limun ili neko drugo voće.
Savjet
Šaum možete obogatiti s Limun šećerom .
Nema komentara:
Objavi komentar