Sastojci 10 osoba:
sastojci
za mliječni preljev:
200ml. mlijeka
180-200ml. Šećera ( kristal)
1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
za bijeli biskvit s kokosom i jogurtom
200ml. tekućeg jogurta
200ml. suncokretova ulja
1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
200g. kokosa
200g. Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Prašak za pecivo Docela
malo soli
za čokoladni preljev:
100g. čokolade za kuhanje
malo mlijeka
za čokoladnu glazuru:
100g. čokolade za kuhanje
3-4 velike žlice ulja
malo mlijeka
mjeri se čašom od jogurta(200ml.)
Priprema:
1.prvo pripremite mliječnu smjesu za kolač
obično mlijeko,šećer i vanilin šećer stavite u posudu,dobro izmiješajte i ostavite do upotrebe.
2.priprema bijelog biskvitnog tijesta s jogurtom i kokosom
u drugoj posudi ulijte tekući jogurt,zatim dodajte ulje,kokos,vanilin šećer,brašno s malo soli i praškom za pecivo.
3.pripremite čokoladni preljev
jednu čokoladu za kuhanje,lagano otopite s malo mlijeka,da dobijete tekuću smjesu.
4.pomiješajte sve sastojke za biskvit ,pa kada dobijete jednolično tijesto ,dodajte smjesu od mlijeka i šećera.
u podmazan i lagano brašnom posut kalup za pečenje kolača (25x35cm.) ulijte pripremljenu bijelu kokos smjesu ,prelijte sa rastopljenom čokoladom i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta.
5.izvadite iz pećnice i odmah prelijte čokoladnom glazurom,,koju ste na pari otopili uz dodatak ulja i par kapi mlijeka.
Posluživanje:
kolač dobro ohladite i poslužite uz kavicu i uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar