srijeda, 19. listopada 2016.
Sorbet od jagoda
Sastojci
90 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml vode
250 g jagoda
2 žlice limunova soka
Priprema
1.Od šećera, vanilin šećera i vode skuhajte sirup pa ga ohladite.
2.Jagode usitnite u električnoj mješalici pa ih izmiješajte sa sirupom i limunovim sokom.
3.Stavite u zamrzivač na 2-3 sata. Tijekom zamrzavanja smjesu promiješajte nekoliko puta.
4.Smjesu prije posluživanja stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite u čaše koje ste prethodno dobro ohladili.
Posluživanje
Sorbet od jagode ukrasite čokoladnim ukrasima i polovicama ili komadićima jagoda.
Savjet
Nakon cijeđenja limuna, sok upotrijebite s jagodama, a koricu kuhajte s vodom i šećerom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar