Translate

srijeda, 19. listopada 2016.

Sorbet od jagoda


Sastojci

90 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml vode
250 g jagoda
2 žlice limunova soka



Priprema

1.Od šećera, vanilin šećera i vode skuhajte sirup pa ga ohladite.

2.Jagode usitnite u električnoj mješalici pa ih izmiješajte sa sirupom i limunovim sokom.

3.Stavite u zamrzivač na 2-3 sata. Tijekom zamrzavanja smjesu promiješajte nekoliko puta.

4.Smjesu prije posluživanja stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite u čaše koje ste prethodno dobro ohladili.


Posluživanje
Sorbet od jagode ukrasite čokoladnim ukrasima i polovicama ili komadićima jagoda.


Savjet
Nakon cijeđenja limuna, sok upotrijebite s jagodama, a koricu kuhajte s vodom i šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar