Translate

srijeda, 26. listopada 2016.

Nugat torta sa višnjama - RECEPT

POTREBNO:
Za 4 patišpanja:

    16 belanaca
    16 kašika šećera
    16 kašika mlevenih lešnika
    4 pune kašike brašna

Za fil:

    16 žumanaca
    350 gr šećera u prahu
    2 bele milka čokolade
    300 gr maslaca
    100 gr sitno seckanog lešnika

I još treba:

    300 ml slatke pavlake
    1 čaša kisele pavlake
    1 nugat milka čokolada
    2 kašike šećera u prahu
    300 gr višanja


PRIPREMA :

Izmiksati malo 4 belanca, zatim dodati 4 kašike šećera i sve zajedno izmiksati. Dodati 4 kašike mlevenih lešnika i punu kašiku brašna, zatim varjačom lagano promešati. Smesu sipati u okrugli pleh veličine 28 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Tako spremiti i preostala tri patišpanja.


Fil: Žumanca i šećer skuvati na pari. U vreo fil dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, zatim ohladiti fil. Maslac izmiksati i sjediniti sa ohlađenim filom, zatim dodati sitno seckani lešnik i promešati.

Prvi patišpanj premazati 1/3 fila, zatim staviti polovinu isceđenih višanja, a onda i polovinu umućene slatke pavlake. Staviti drugi patišpanj, premazati ga 2/3 fila, zatim ostatkom slatke pavlake. Nugat čokoladu istopiti, zatim sjediniti sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Sve dobro promešati da se dobije glatka smesa. Staviti treći patišpanj i njega premazati sa ovim filom od kisele pavlake i čokolade. Preko njega staviti ostatak višanja. Ostavite tortu 10-15 minuta u frižider na hlađenje, zatim je izvadite i premažite sa ostatkom prvog fila i preklopite sa četvrtim patišpanjem.

Prijatan tek !!

Nema komentara:

Objavi komentar