- 1.
Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
- 2.
Kalup promjera 28 cm oblozite papirom za pecenje i lagano namazite margarinom.
- 3.
Raditi cemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.
- 4.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijemo.
- 5.
Mikserom umutimo 3 jaja sa secerom dok ne postane pjenasto i blijedo zuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjence ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodamo mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.
- 6.
Izlijemo u pripremljen kalup i pecemo 20 – 25 minuta.
- 7.
Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore.
- 8.
Dok se biskviti peku pripremite fil.
- 9.
Natrgajte bijelu i crnu cokoladu, prelijte slatkim
vrhnjem. Na laganoj vatri mijesajte dok se sva cokolada ne otopi i smijesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promijesajte dok se margarin ne otopi ,a smjesa postane glatka i sjajna.
- 10.
Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakse raspodijeliti fil po torti.
- 11.
Sirup:
- 12.
Kuhajte secer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njmu rastopite 1 zlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u secer i vodu i nastavite
kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
- 13.
Slaganje:
Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!
Vazno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri priblizno jednaka dijela da mi bude lakse.
- 14 .
Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.
- 15 .
Ukrasite tortu po zelji i uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar