Translate

petak, 14. listopada 2016.

ČOKOLADNA TORTA




ČOKOLADNA TORTA !!!!!


Sastojci:


  • Biskvit ( x3 )
  • jaja
  • 6 zlica secera
  • 3 zlice ulja
  • 3 zlice mlijeka
  • 3 zlice kakaa
  • 3 zlice glatkog brasna
  • 1/2 praska za pecivo

  • Fil:
  • 300 gr bijele cokolade
  • 300 gr crne cokolade
  • 1/2 l vrhnja za slag Dukat
  • 125 gr margarina

  • Sirup:
  • 3 dcl vode
  • 7 zlica secera
  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1 zlica kakaa

  • Priprema
    1. 1.
      Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
    2. 2.
      Kalup promjera 28 cm oblozite papirom za pecenje i lagano namazite margarinom.
    3. 3.
      Raditi cemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.
    4. 4.
      Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijemo.
    5. 5.
      Mikserom umutimo 3 jaja sa secerom dok ne postane pjenasto i blijedo zuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjence ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodamo mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.
    6. 6.
      Izlijemo u pripremljen kalup i pecemo 20 – 25 minuta.
    7. 7.
      Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore.
    8. 8.
      Dok se biskviti peku pripremite fil.
    9. 9.
      Natrgajte bijelu i crnu cokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri mijesajte dok se sva cokolada ne otopi i smijesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promijesajte dok se margarin ne otopi ,a smjesa postane glatka i sjajna.
    10. 10.
      Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakse raspodijeliti fil po torti.
    11. 11.
      Sirup:
    12. 12.
      Kuhajte secer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njmu rastopite 1 zlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u secer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
    13. 13.
      Slaganje:
      Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!
      Vazno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri priblizno jednaka dijela da mi bude lakse.
    14. 14  .
      Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.
    15. 15      .
      Ukrasite tortu po zelji i uzivajte!



Nema komentara:

Objavi komentar