Translate

subota, 29. listopada 2016.

Pita od MAKA (stari recept) LAGANO ZA SPREMIT - RECEPT




Sastojci

    Za tijesto
    200 g brašna
    2 žumanjka
    100 g masti ili pola-pola mast i        maslac
    1,5 žlica kiselog vrhnja
    80 g šećera

    Za nadjev
    4 žumanjka
    200 g mljevenog maka
    6 žlica šećera
    1 vanilin šećer
    4 bjelanjka snjeg





 Priprema

1.Prosijte brašno u posudu za mjesit tijesta ili na radni stol. Kako volite!!
  Napravite rupu u sredini, stavite u nju žumanjke, mast ili maslac ili pola-pola i vrhnje te zamjesite tijesto . 1/3 tijesta stavite sa strane.
  Razvaljajte veći dio tijesta (2/3) na cca pola cm debljine i stavite na papir za pečenje i onda u kalup u kojem ćete peći.
  Ja sam pripremila okrugli kalup promjera 24 cm...
   



2.Za nadjev odvojite bjelanjke od žumanjaka, u žumanjke stavite mak, šećer, vanilin šećer ili domaći extrakt od vanilije od DajaneD kao ja i sok od pola limuna te sve dobro izmješajte.
    Od bjelanjaka izmiksajte čvrst šaum i lagano ga pomješajte sa makom.
   
3.Na pripremljeno tijesto sada istresite nadjev od maka. Onu trećinu tijesta razvaljajte i izrežite trakice te napravite rešetku od njega po piti.
  Pećnicu zagrijte na 190°C , pitu stavite u pećnicu i pecite cca 25-30 minuta. Dok gore lagano porozi.
  Ostavite ju najbolje da se potpuno ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.






Nema komentara:

Objavi komentar