Translate

četvrtak, 20. listopada 2016.

Bijeli ČUPAVCI

Sastojci

Za biskvit:
3 jaja
50 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela

Za kremu:
200 ml mlijeka
200 g bijele čokolade
150 g maslaca
2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
120 g Kokosovog brašna Dolcela
100 g Badema u listićima Dolcela


Priprema

1.Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.

2.Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.

3.Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.

4.Ohlađeni biskvit narežite na kockice.



5.Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.

6.Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.



7.Maknite s vatre i dodajte pina coladu.

8.Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.


Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno.


Savjet
Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.



Nema komentara:

Objavi komentar