Translate

petak, 28. listopada 2016.

TORTA SA KOKA-KOLOM (veoma jednostavan recept)

 Sastojci

    Za koru

    6 komada jaja
    6 kasika secera
    5 kasika brasna
    3 kasike ml. oraha
    1/2 kesice pr. za pecivo

    

Fil
    250 gr. margarina
    250 gr. prah secera
    300 gr. ml. oraha
    300 gr. ml. plazme
    1/2 litre koka kole

    Za ukrasavanje

    250-300 gr slaga



 Priprema

1.Kora
   
2.Umutiti belanca, dodavati jedno po jedno zumance.Kada je umuceno dodati brasno, mlevene orahe i prasak za pecivo.Ispeci koru.
   
3.Fil
   
4.Umutiti margarin sa secerom u prahu, dodati u to mlevene orahe, mlevenu plazmu i 1/2 litre koka kole.Sve sjediniti.Koru nakvasiti koka kolom, staviti preko fil i ukrasiti slagom.



Posluživanje

Nekada fil podelim na pola i u jedan deo stavim otopljenu cokoladu.Dimenzije pleha su 33×22,moze se peci i u manjem ako zelite da imate vislju tortu.Ja koristim za sve torte ovu dimenziju,jer pecem u starom plehu koji sam nasledila od suprugove bake.


Nema komentara:

Objavi komentar