Sastojci
Za koru
6 komada jaja
6 kasika secera
5 kasika brasna
3 kasike ml. oraha
1/2 kesice pr. za pecivo
Fil
250 gr. margarina
250 gr. prah secera
300 gr. ml. oraha
300 gr. ml. plazme
1/2 litre koka kole
Za ukrasavanje
250-300 gr slaga
Priprema
1.Kora
2.Umutiti belanca, dodavati jedno po jedno zumance.Kada je umuceno dodati brasno, mlevene orahe i prasak za pecivo.Ispeci koru.
3.Fil
4.Umutiti
margarin sa secerom u prahu, dodati u to mlevene orahe, mlevenu plazmu i
1/2 litre koka kole.Sve sjediniti.Koru nakvasiti koka kolom, staviti
preko fil i ukrasiti slagom.
Posluživanje
Nekada
fil podelim na pola i u jedan deo stavim otopljenu cokoladu.Dimenzije
pleha su 33×22,moze se peci i u manjem ako zelite da imate vislju
tortu.Ja koristim za sve torte ovu dimenziju,jer pecem u starom plehu
koji sam nasledila od suprugove bake.
Nema komentara:
Objavi komentar